by admin admin

Care sunt poveştile campionilor în business din Muntenia şi Dobrogea în 2015

Marius Pletea, Forja Rotec

Forja Rotec din Buzău, afaceri de peste 60 de mil. lei în patru aniLukoil şi Cameron sunt doar două companii pentru care firma buzoiană Forja Rotec fie livrează produse metalice, le tratează sau le prelucrează, fie face analiza acestora în laborator. Compania a fost înfiinţată în anul 2011 şi în doar patru ani de activitate a ajuns la afaceri de aproape 66 de milioane de lei. Mai mult, încasările companiei au fost mai mari în 2014 cu peste 46%. Forja Rotec a realizat încă din primul an de activitate pe piaţa locală afaceri nete de 16,6 milioane de lei, iar faţă de acel moment aceasta a avut anul trecut aproape de două ori mai mulţi angajaţi.

Firma locală este specializată în fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plastică, ambutisări, tratarea metalelor şi prin intermediul prelucrării mecanice. Aceasta are şi laboratoare de încercări mecanice (la rece şi la cald) şi poate realiza analize spectrochimice şi teste de control nedistructiv. Produsele şi serviciile pe care Forja Rotec le realizează şi le oferă se adresează mai multor domenii, printre care cel de petrol şi gaze, de energie, cel naval, industriei de transport feroviar sau celei nucleare.

La nivel internaţional, compania deţinută de antreprenorii Neculai Vintilă şi Dinu Nicu are în portofoliu peste 300 de clienţi în ţări precum Italia, Suedia, Danemarca sau Serbia. În 2013, Forja Rotec a primit un ajutor de la stat în valoare de 3 milioane de euro pentru a-şi extinde capacităţile. Corina Mirea

Read more: here